Canatu on voittanut Automotive Brand Contest -kilpailussa konseptiautojen sarjan

Suomalaisen Canatun 3D-kosketuspintainen auton ohjaamo (Cockpit) on voittanut arvostetussa Automotive Brand Contest 2018 -kilpailussa “Konseptiautot”-sarjan.

Automotive Brand Contest on kansainvälinen design-kilpailu automerkeille. Tässä kilpailussa Saksan Design Council palkitsee erinomaisesta tuote- ja viestintä-designista ja kiinnittää huomiota autoteollisuudessa erityisen tärkeään brändiin ja brändin suunnitteluun. Tässä yhteydessä keskitytään myös yhtenäiseen ja johdonmukaiseen brändin käyttöön medioissa ja tuotteissa.

”Canatu aloitti ensimmäisen autoteollisuuden massatuotteen valmistuksen vuonna 2015 ja vuonna 2017 valitsimme autoteollisuuden strategiamme avainalueeksi. Olemme työskennelleet lujasti siitä asti mahdollistaaksemme 3D-kosketuspinnoillamme suunnittelunvapauden sekä intuitiivisen käyttökokemuksen autoteollisuuden sovelluksissa. Siksi arvostammekin kovasti palkintoa ja olemme samanaikaisesti ylpeitä ja nöyriä tästä kansainvälisestä tunnustuksesta – olemmehan vielä melko nuori brändi,” sanoo Canatun toimitusjohtaja Juha Kokkonen ilahtuneena.

”Canatu aloitti brändin uudistusprojektin samanaikaisesti strategiamuutoksen kanssa. Kuluneen 1,5 vuoden aikana olemme kehittäneet brändiä systemaattisesti, alkaen brändin kulmakivistä ja pääviesteistä jatkuen visuaalisiin yksityiskohtiin,” kertoo Katja Mälkki, Canatun Vice President Marketing and Communications. ”Automotive Brand Contestin voitto on suuri kunnia tästä kokonaisvaltaisesta työstä ainutlaatuisten 3D-kosketussovellusten brändin ja designin parissa,” jatkaa hän tyytyväisenä.

Canatun teknologian kysyntään vaikuttaa vahvasti käynnissä oleva autoteollisuuden evoluutio. Canatu  mahdollistaa suunnittelunvapauden ja intuitiivisen käyttökokemuksen autojen sisätiloissa 3D-kosketuspinnoillan ja luo rajoittamattoman määrän mahdollisuuksia rakentaa älykkäitä pintoja tulevaisuuden autoissa. Se yhdistää toiminnallisuudet hienovaraisesti sisustukseen luoden virtaviivaisen ja miellyttävän käyttökokemuksen. Canatu yhdistää läpinäkyvät 3D-kosketussensorit näyttöihin, muoviin, lasiin, nahkaan tai tekstiiliin. Intuitiivinen ja käsinkosketeltava käyttöliittymä vähentää kuljettajan häiriötekijöitä ja edesauttaa turvallisuuden lisääntymistä ajamisen aikana. Mekaanisten rakenteiden ja osien korvaaminen ohutfilmiratkaisuilla mahdollistaa kevyemmät rakenteet sähköautoille. Lisää Canatun viimeaikaisista sovelluksista: https://canatu.com/automotive-interiors/

Asiantuntijatuomarit kaikilta aloilta  

Automotive Brand Contest -kilpailussa jaetaan palkintoja erinomaisesta tuote- ja viestintädesignista 12 eri kategoriassa ja neljässä erikoiskategoriassa. Kategoriat kattavat koko suunnittelun kirjon autojen designista ja konsepteista brand designiin ja multimediaverkostoihin, kampanjoihin ja tapahtumiin.

Näin kattavat design-näkökulmat vaativat myös tuomariston, joka koostuu riippumattomista asiantuntijoista, joilla on kokemusta autoteollisuudesta. Vuonna 2018 tuomaristo koostuu median, designin, brändiviestinnän ja yliopistomaailman edustajista. Jäsenet ovat:

  • Jürgen Lewandowski, Freelance-kirjailija ja -toimittaja, München, Saksa
  • Prof. Andrea Lipp-Allrutz, Vara-dekaani, Transportation Interior Design, Hochschule Reutlingen, Reutlingen, Saksa
  • Dr. Saskia Diehl, GMK Markenberatung, Köln, Saksa
  • Richard Gaul, Viestintäkonsultti ja yrittäjä, Zehle-Gaul-Communications, Berliini, Saksa
  • Andrej Kupetz, Johtaja, German Design Council, Frankfurt/Main, Saksa

Vuoden 2018 palkintojenjakotilaisuus on Paris Motor Show’ssa lokakuussa. https://www.automotive-brand-contest.de/en.html

Kilpailun järjestäjä

Saksan muotoiluneuvosto (The German Design Council) on yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista designin viestinnän ja brändinhallinnan saralla. Sillä on tällä hetkellä yli 300 yritystä jäsenenä. German Design Council perustettiin 1953 Saksan liittopäivien aloitteesta vahvistaakseen design-kompetenssia Saksan teollisuudessa. Sen monipuolisilla aktiviteeteilla on vain yksi tavoite, nimittäin viestiä designin strategisen käytön avulla tapahtuvasta brändiarvon jatkuvasta noususta

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja, Juha Kokkonen, juha.kokkonen@canatu.com, +358 40 543 0367

VP, Marketing and Communications, Katja Mälkki, katja.malkki@canatu.com, +358 50 594 1776

Kuvia: https://canatu.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/4388856/278825/en

Video: https://www.youtube.com/watch?v=wCOmaopuBxU

https://www.automotive-brand-contest.de/en/the-winners/gallery/detail/20902-canatu-cockpit.html

Canatu

Canatun tuotteet tuovat designin vapauden ja käyttökokemuksen uudelle tasolle. Canatu on 3D-muovattavien, joustavien, läpinäkyvien ja johtavien kalvojen ja kosketussensoreiden kehittäjä ja valmistaja. Kalvot ja sensorit mahdollistavat 3D multitouch-pintojen (usean sormen yhtäaikainen kosketus), 3D-ohjainten (esim. ikkunan säätö, lukitus), älykkäiden katkaisijoiden (valaistusratkaisut) valmistuksen ja integroinnin näyttöihin, muoviin, lasiin, nahkaan ja tekstiiliin. Canatu on yhteistyössä modulivalmistajien ja OEM:ien kanssa mm. auto- ja kuluttajalelektroniikkateollisuudessa. Canatun pääkonttori ja tehdas ovat Helsingissä, myyntipisteitä on Keski-Euroopassa, USA:ssa, Koreassa, Japanissa ja Kiinassa.

Canatu – Shaping surfaces into experiences. www.canatu.com