Canatulle hopeaa Materialica Design + Technology -kilpailussa

Suomalainen Canatu on palkittu hopealla Materialica Design + Technology -kilpailussa Surface & Technology -kategoriassa, Saksassa. Kilpailussa palkitaan kiinnostavimmat designin, teknologian ja materiaalit yhdistävät tuotteet ja projektit.

16. kertaa järjestetty kilpailu perustettiin kunnioittamaan erinomaisia tuotteita ja konsepteja, jotka täyttävät seuraavat vaativat kriteerit: Jotta voi kehittää korkealuokkaisia ja houkuttelevia tuotteita tulevaisuudessa, yritysten täytyy keskittyä kahteen asiaan, korkealuokkaiseen designiin sekä korkeaan teknologian asiantuntemukseen. Yhdistämällä älykkäästi materiaalit, tasokkaan insinöörityön ja tekniikan, korkean innovaatioasteen ja vaikuttavan designin, yritykset voivat saavuttaa kilpailuetua.

”Olemme erittäin ilahtuneita tunnustuksesta Materialica Design + Technologia -kilpailussa. Kilpailun teema vastaa täysin sitä, mihin mekin keskitymme luodessamme innovatiivisia tuotteita asiakkaiden ja partnereiden kanssa. Canatu mahdollistaa suunnittelunvapauden ja intuitiivinen käyttökokemuksen ainutlaatuisella CNB™-materiaalillaan. Siitä voidaan rakentaa älykkäitä 3D-kosketuspintoja, jotka yhdistävät virtaviivaisen sisustuksen ja käytettävyyden,” sanoo Juha Kokkonen, Canatun toimitusjohtaja.

”Olemme vakuuttuneita, että menestyminen uuden ajan liikkuvuudessa (mobility) riippuu suuresti uusien materiaalien ja innovatiivisten tuotantoteknologieoiden älykkäästä käytöstä,” painottaa Robert Metzger, Managing Director, MunichExpo ja kilpailun järjestäjä.

Canatun CNB-filmejä ja -sensoreita voidaan käyttää saumattoman designin luomiseen, jossa mekaaniset painikkeet on korvattu 3D-muovattavilla, läpinäkyvillä filmiratkaisuilla. Älykkäät 3D-kosketuspinnat integroivat toiminnallisuudet ja painikkeet huomaamattomasti sisustukseen luoden virtaviivaisen ja miellyttävän käyttökokemuksen, samanaikaisesti mahdollistaen turvallisuuden lisääntymisen vähentämällä kuljettajan häiriötekijöitä.
Joitain esimerkkejä Canatun ratkaisuista autojen sisätiloissa: https://canatu.com/automotive-interiors/

Palkintojenjakotilaisuus pidettiin eMove 360° -messujen ensimmäisen päivän iltana Münchenin messukeskuksessa, Saksassa. eMove 360° Mobility 4.0 -messuilla on kolme teemaa: sähköautot, toisiinsa yhteydessä olevat autot ja autonomiset autot. Messut jatkuvat 18.10. asti.

Canatu on messuilla Hallissa 6, osastolla 738N 16.-18.10. välisenä aikana.

MATERIALICA Design + Technology Award 2018 tuomaristo:

 • Nina Saller, Director, XbeyondS, tuomariston puheenjohtaja
 • Prof. Dr.-Ing. Volker Altstädt, CEO Neue Materialien Bayreuth GmbH,
 • Prof. Christian Labonte, Design Strategy, Manager Design Communications, AUDI
 • Prof. Michael Lanz, Managing Partner, designaffairs GmbH
 • Robert Metzger, Managing Director, MunichExpo
 • Prof. Peter Naumann, Dekaani, University of Applied Sciences Munich,
  Department of Design
 • Prof. Dr.-Ing. Karl Friedrich Reiling, University of Applied Sciences Landshut,
  Faculty Mechanical Engineering

Lisätietoja

Canatu CEO, Juha Kokkonen, juha.kokkonen@canatu.com, +358 40 543 0367

VP Marketing & Communications, Katja Mälkki, katja.malkki@canatu.com, +358 594 1776

Kuvia: https://canatu.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/4593097/756386/en

Canatu

Canatun tuotteet tuovat designin vapauden ja käyttökokemuksen uudelle tasolle. Canatu on 3D-muovattavien, joustavien, läpinäkyvien ja johtavien kalvojen ja kosketussensoreiden kehittäjä ja valmistaja. Kalvot ja sensorit mahdollistavat 3D-multitouch-pintojen (usean sormen yhtäaikainen kosketus), 3D-ohjainten (esim. ikkunan säätö, lukitus), älykkäiden katkaisijoiden (valaistusratkaisut) valmistuksen ja integroinnin näyttöihin, muoviin, lasiin, nahkaan ja tekstiiliin. Canatu on yhteistyössä modulivalmistajien ja OEM:ien kanssa mm. auto- ja kuluttajalelektroniikkateollisuudessa. Canatun pääkonttori ja tehdas ovat Helsingissä, myyntipisteitä on Keski-Euroopassa, USA:ssa, Koreassa, Japanissa ja Kiinassa.

Canatu – Shaping surfaces into experiences. www.canatu.com

MATERIALICA Design + Technology award

By perfectly combining intelligent material selection, expert engineering, a high degree of innovation and impressive design companies can gain competitive advantages. By addressing designers and engineers alike, the MATERIALICA Design + Technology Award has been a trendsetting distinction for innovative products at the interface of material development and application as well as aesthetic and functional design since its premiere in 2003. Therefore, it is considered a must among the internationally recognized design awards. https://www.emove360.com/materialica-award/

eMove360°

The eMove360° Europe 2018 (October 16-18, 2018, Messe München), international Trade Fair for Mobility 4.0 – electric – connected – autonomous is a technology trade fair for electric mobility and connected & autonomous driving. The exhibition’s focus areas are: Vehicles (electric, connected, autonomous), Charging & Energy, Infotainment & Connectivity, Automated Driving & Electronics, Battery & Powertrain, Mobility Concepts & Services, Urban & Mobile Design, Materials & Engineering.  http://www.emove360.com