Canatu on yksi Suomen nopeimmin kasvaneista teknologiayrityksistä Deloitten Technology Fast 50 -listalla

VANTAA, Suomi 26 tammikuuta 2021 – Materiaaliyritys Canatu on noteerattu yhdeksi Suomen nopeimmin kasvaneista teknologiayrityksistä Deloitten Technology Fast 50 -listalla. Ohjelma listaa 50 nopeimmin kasvanutta teknologiayritystä Suomessa. Technology Fast 50 -ohjelma toteutettiin Suomessa nyt jo 15. kerran.

Listaus perustuu yritysten virallisiin tilinpäätöstietoihin ja kasvun mittarina käytettiin liikevaihdon kasvua viimeisen neljän vuoden (2016-2019) ajalta. Canatun tilikauden liikevaihto kasvoi peräti 399% ajalla 2016-2019, joka oikeutti listan 42. sijalle.

“Kasvuyrityksillä on keskeinen rooli Suomen teknologiasektorin tulevaisuuden ja uudistumisen kannalta. Voimme olla erittäin ylpeitä suomalaisesta teknologiaosaamisesta. Tämän vuoden Technology Fast 50 -listalla on vahva edustus uniikkeja teknologiayrityksiä −  on hienoa päästä nostamaan esiin näitä globaaleja menestystarinoita, kuten Canatua”, kertoo Joni Pitkäranta, Lead Emerging Growth Companies, Financial Advisory, Deloitte Oy.

“On suuri kunnia saada tunnustusta näiden mahtavien suomalaisten teknologiayritysten rinnalla, jotka vauhdittavat kasvua ja muuttavat toimialoja teknologian avulla. COVID-19 pandemia luo uusia mahdollisuuksia yrityksille, joilla on syvää teknologiaosaamista, uudistumiskykyä ja agitiliteettiä mukautua alati muuttuviin tilanteisiin. Innovaatiojohtajuus on suomalaisyrityksille yksi parhaista tavoista menestyä globaaleilla markkinoilla. Olemme Canatulla entistä omistautuneempia luomaan innovatiivisia ratkaisuja auto- ja puolijohdeteollisuuden tarpeisiin”, kertoo Juha Kokkonen, toimitusjohtaja, Canatu Oy.

Suomen Technology Fast 50 lista koostuu yrityksistä, jotka edustavat laajalti eri teollisuuden aloja. Yksittäisten listalla olevien yritysten liikevaihdon kasvu vaihteli 2514 % ja 364% välillä. Suomen nopeimmin kasvaneet teknologiayritykset Technology Fast 50 -listalla olivat mobiilipelien taustadataa tarjoava palveluntarjoaja GameRefinery (2514%), ravintolaruokaa välittävä Wolt (2396%) sekä Dispelix (2120%), joka suunnittelee ja valmistaa AR-näyttöteknologiaa.

Technology Fast 50 -listan yrityksiä yhdistää innovaatiot, yrittäjyys ja nopea kasvu. Yritykset toimivat eri toimialoilla, kuten ohjelmistoteollisuudessa, tietoliikennealalla, puolijohdeteollisuudessa, biotieteissä, sekä nousevilla aloilla kuten cleantechissä. Monet yrityksistä ovat oman alansa edelläkävijöitä ja tekevät uraa uurtavaa teknologiaa tulevaisuuden tarpeisiin. Technology Fast 50 Finland on osa Deloitte Technology Fast 500TM ohjelmaa, joka listaa Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan (EMEA) nopeimmin kasvaneet teknologiayritykset.

Voidakseen tulla listatuksi Deloitte Technology Fast 50 -ohjelmaan, teknologiayrityksen on täytettävä tietyt määritelmät ja vaatimukset. Yrityksen on oltava teknologiayritys, joka kehittää tai omistaa omaa teknologiaa, jolla on merkittävä vaikutus yrityksen liikevaihtoon; tai se valmistaa teknologiaan liittyvää tuotetta; tai käyttää merkittävän osuuden liiketuloistaan tutkimukseen ja teknologian kehitykseen; tai on teknologiaintensiivinen, tai käyttää ainutlaatuista teknologiaa ongelmien ratkaisemiseksi. Lisäksi tarkastelukauden ensimmäisen vuoden (2016) liikevaihdon on täytynyt olla vähintään 50 000 euroa, ja neljännen vuoden (2019) liikevaihdon on oltava vähintään 1 000 000 euroa. Yritykset voivat olla joko julkisia tai yksityisiä yrityksiä, mutta yrityksen ja sen emoyhtiön on oltava rekisteröityjä Suomessa.

LISÄTIEDOT
Mari Makkonen
Marketing Director
Canatu Oy
mari.makkonen@canatu.com
+358 504 422 343

 

Canatu
Canatu on 3D-muovattavien, joustavien, läpinäkyvien ja johtavien kalvojen ja sensoreiden kehittäjä ja valmistaja. Kalvoista ja sensoreista voidaan valmistaa älykkäitä 3D-kosketuspintoja ja -ohjaimia sekä integroida pintoja näyttöihin, muoviin, lasiin, nahkaan ja tekstiiliin. Sensoreista voidaan valmistaa myös 3D-lämmityselementtejä. Canatun johtavat kalvot valmistetaan patentoidulla menetelmällä itse kehitetyillä tuotantolaitteilla. Canatu toimii yhteistyössä modulivalmistajien ja OEM:ien kanssa mm. auto-, puolijohde- ja kuluttajalelektroniikkateollisuudessa. Canatun pääkonttori ja tehdas ovat Helsingissä, myyntipisteitä on Keski-Euroopassa, USA:ssa, Japanissa ja Kiinassa.