Canatulle 15M€ rahoitus DENSO:lta, 3M:ltä, Faurecialta

Helsinki – Canatu on ilmoittanut tänään 15 miljoonan euron rahoituksesta sekä uudelta sijoittajalta 3M:ltä että olemassa olevilta sijoittajilta: DENSO Corporationilta, joka johtaa kierrosta ja Faurecialta.

”Olemme innoissamme voidessamme kasvattaa olemassa olevien investoijien kanssa autoteollisuuden massatuotantoa ja laajentaa uusille liiketoiminta- ja tuotealueille uuden investoijan, 3M:n kanssa. Jatkamme olemassa olevien, palkittujen Canatu-tuotteiden, IP:n ja tuotantoteknologian kehittämistä entistä kilpailukykyisemmiksi”, sanoo Juha Kokkonen, Canatun toimitusjohtaja.

Japanilainen DENSO Corporation, johtava kansainvälinen autoteollisuuden toimittaja, uskoo Canatun 3D-teknologian tarjoavan erinomaisia tuote- ja liiketoimintamahdollisuuksia tulevaisuuden liikkuvuusratkaisuissa ja siksi investoi Canatuun lisää 10 miljoonaa euroa.

3M Ventures tunnistaa ja investoi erittäin innovatiivisiin yrityksiin ja disruptiivisiin uusiin teknologioihin, joilla on strategista merkitystä 3M:lle.

Ranskalainen Faurecia, yksi maailman suurimmista autoteollisuuden toimittajista, on vakuuttunut Canatun ainutlaatuisten muovattavien kosketussensoreiden mahdollisuuksista, jotka antavat suunnittelun vapauden tulevaisuuden ohjaamon (”Cockpit of the Future”)  luomisessa. Faurecia haluaa syventää teknologia- ja liiketoimintasuhdettaan investoimalla Canatuun 2 miljoonaa euroa. Tämä kolmas sijoitus Canatuun kuvastaa pitkäaikaista suhdetta ja vahvaa sitoutumista Canatuun.

“DENSO haluaa pysyä tulevaisuuden liikkumisen kehityksen kärjessä, erityisesti kehittyneen turvallisuuden (Advanced safety) ja itseohjautuvan ajamisen osalta. Me kehitämme lisää itseohjautuvan ajamisen teknologioita ja annamme mielenrauhaa tulevaisuuden liikkuvalle yhteiskunnalle tehostamalla pitkään kehittämäämme sensoriteknologiaa sekä tekoälyä ja tietoteknologiaa. Pohjautuen tähän visioon, halusimme investoida Canatuun, koska uskomme Canatun ainutlaatuisen teknologian mahdollistavan turvallisemman ajamisen ja miellyttävämmän ajokokemuksen. Tätä teknologiaa voidaan käyttää useilla tuotealueilla, esimerkiksi itseohjautuvien autojen sensoreissa, joiden täytyy pysyä toiminnassa kaikissa olosuhteissa. Tämän lisäksi uudet teknologiat mahdollistavat uudenlaisia sisustusratkaisuja, kuten innovatiivisia HMI-ratkaisuja, joita voidaan hyödyntää DENSO:n ohjaamoarkkitehtuurissa”, sanoo Hirotsugu Takeuchi, Head of Mobility Electronics Business Group, DENSO Corporation.

“Faurecia on pioneeri laajalla teknologiatarjoomallaan, joka tekee tulevaisuuden ohjaamosta todellisuutta jo tänään. Monikäyttöinen arkkitehtuuri ja älykäs HMI-käyttöliittymä mahdollistaa sen, että Faurecian ohjaamo mukautuu käyttäjänsä mukaan tarjoten räätälöidyn käyttökokemuksen kaikissa tulevaisuuden ajotiloissa. Uskomme, että Canatun 3D-materiaalit voivat mullistaa tulevaisuuden ohjaamojen sisätilojen suunnittelun,” sanoo David Weill, Interiors VP Marketing & Business Development at Faurecia.

Lisätietoja

Canatu: CEO, Juha Kokkonen, juha.kokkonen@canatu.com , +358 40 543 0367

DENSO Corporation: DENSO PR Contact https://www.denso.com/global/en/contact-us/news

Faurecia: Corporate Communications Director, Eric Fohlen-Weill, eric.fohlen-weill@faurecia.com, Tel: +33 (0)1 72 36 72 58

 

Canatu-kuvia:

https://canatu.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/2540382/663644/en

 

Canatu

Canatun tuotteet tuovat designin vapauden ja käyttökokemuksen uudelle tasolle ja mahdollistavat itseohjautuvan ajamisen joka säällä. Canatu on 3D-muovattavien, joustavien, läpinäkyvien ja johtavien kalvojen ja sensoreiden kehittäjä ja valmistaja. Kalvoista ja sensoreista voidaan valmistaa älykkäitä 3D-kosketuspintoja ja -ohjaimia sekä integroida pintoja näyttöihin, muoviin, lasiin, nahkaan ja tekstiiliin. Sensoreista voidaan valmistaa myös 3D-lämmityselementtejä. Canatun johtavat kalvot valmistetaan patentoidulla menetelmällä itse kehitetyillä tuotantolaitteilla. Canatu toimii yhteistyössä modulivalmistajien ja OEM:ien kanssa mm. auto- ja kuluttajalelektroniikkateollisuudessa. Canatun pääkonttori ja tehdas ovat Helsingissä, myyntipisteitä on Keski-Euroopassa, USA:ssa, Koreassa, Japanissa ja Kiinassa.

Canatu – Shaping surfaces into experiences. www.canatu.com

DENSO Corporation

DENSO Corporationilla, (pääkonttori Kariyassa, Aichin prefektuurissa, Japanissa) on noin 220 tytäryritystä 35 maassa ja noin 170 000 työntekijää maailmanlaajuisesti. Maailmanlaajuinen myynti 31.3.2018 loppuneella tilikaudella oli yhteensä US$48.1 miljardia. Edeltävällä tilikaudella, DENSO käytti 8.8% myyntituloistaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen. DENSOn osakekauppaa käydän Tokion ja Nagoyan pörsseissä. Lisätietoja osoitteessa www.denso.com  ja mediasivustolla www.denso.com/global/en/news/media-center/

Faurecia

Vuonna 1997 perustettu Faurecia on kasvanut yhdeksi tärkeimmistä pelureista kansainvälisessä autoteollisuudessa. Faurecialla on 300 toimipaikkaa, sisältäen 35 R&D keskusta ja 122 000 työntekijää 37 maassa, ollen johtava toimija neljällä liiketoiminta-alueellaan: istuimet, sisustus, Clarion elektroniikka ja Clean Mobility. Faurecia on keskittänyt teknologiastrategiansa tulevaisuuden ohjaamon (Cockpit of the Future) ja kestävän liikkumisen (Sustainable Mobility) ratkaisuihin. Vuonna 2018 konsernin myynti oli 17,5 miljardia euroa. Faurecia on listattu Euronext Paris -pörssiin ja on osa CAC Next 20 indexiä. Lisätietoja osoitteessa www.faurecia.com