Canatu ja Denso ovat allekirjoittaneet lisensointisopimuksen

Canatu on tänään julkaissut lisensointisopimuksen DENSO Corporationin kanssa. Tämä ei-yksinoikeudellinen (non-exclusive) lisensointisopimus kattaa Canatun CNB™ -filmistä tehtyjen lämmittimien valmistuksen. Lämmittimiä voidaan käyttää esimerkiksi itseohjeutuvissa autoissa. Yhteinen tuotekehitys ja valmistus sekä Suomessa että Japanissa palvelevat niin Canatun kuin DENSOn asiakkaita.

Sensorinlämmittimien merkitys tulee kasvamaan autoteollisuuden evoluution kulkiessa kohti itseohjautuvia autoja. Ajamista ohjaavien sensorien tulee olla luotettavia joka säässä.

“Tämä pitkäaikainen lisensointisopimus on erittäin tärkeä askel Canatulle. Olemme erittäin ilahtuneita tästä yhteistyöstä DENSOn kanssa. Se kertoo Canatun Suomessa kehittämän CNB-teknologian ja immateriaalioikeuksien valtavasta arvosta. Tämä on yksi tärkeä merkkipaalu, kun Canatun ratkaisuista tehdään teollisuusstandardia itseohjautuvien autojen sensorinlämmittimiin. Lisäksi, se mahdollistaa investoinnit CNB-teknologian ja tuotannon kehittämiseksi edelleen,” sanoo Canatun toimitusjohtaja Juha Kokkonen.

“Uskomme, että tämä teknologia on erittäin tärkeää tulevaisuuden autoissa ja se tukee meidän visiotamme tulevaisuuden liikkumisesta. Olemme tehneet materiaalista laskelmia ja luotamme, että tätä ainutlaatuista teknologiaa voidaan käyttää useilla tulevaisuuden ajamisen tuotealueilla,” sanoo Hirotsugu Takeuchi, Executive Director, DENSO Corporation.

DENSO Corporation on johtava autoteollisuuden kehittyneiden teknologioiden, kuten lämmitysratkaisujen, toimittaja. Canatu on 3D-muokattavien, läpinäkyvien, johtavien filmien suunnittelija ja valmistaja. Filmejä voidaan käyttää 3D-kosketuspinnoissa ja 3D-lämmitysratkaisuissa. Osapuolet eivät kerro lisenssisopimuksen arvoa.

Lisätietoja:

Canatu CEO, Juha Kokkonen, juha.kokkonen@canatu.com,+358 40 543 0367

Video: https://www.youtube.com/watch?v=25l8qrmSevM

Kuvia: https://canatu.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/4910778/845602/en

DENSO Corporation

DENSO Corporationilla, (pääkonttori Kariyassa, Aichin prefektuurissa, Japanissa) on noin 220 tytäryritystä 35 maassa ja noin 170 000 työntekijää maailmanlaajuisesti. Maailmanlaajuinen myynti 31.3.2018 loppuneella tilikaudella oli yhteensä US$48.1 miljardia. Edeltävällä tilikaudella, DENSO käytti 8.8% myyntituloistaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen. DENSOn osakekauppaa käydän Tokion ja Nagoyan pörsseissä. Lisätietoja osoitteessa www.denso.com ja mediasivustolla www.denso.com/global/en/news/media-center/

Canatu

Canatun tuotteet tuovat designin vapauden ja käyttökokemuksen uudelle tasolle ja mahdollistavat itseohjautuvan ajamisen joka säällä. Canatu on 3D-muovattavien, joustavien, läpinäkyvien ja johtavien kalvojen ja sensoreiden kehittäjä ja valmistaja. Kalvoista ja sensoreista voidaan valmistaa 3D multitouch-pintoja, 3D-ohjaimia, älykkäitä katkaisijoita ja integroida pintoja näyttöihin, muoviin, lasiin, nahkaan ja tekstiiliin sekä valmistaa 3D-lämmityselementtejä. Canatu on yhteistyössä modulivalmistajien ja OEM:ien kanssa mm. auto- ja kuluttajalelektroniikkateollisuudessa. Canatun pääkonttori ja tehdas ovat Helsingissä, myyntipisteitä on Keski-Euroopassa, USA:ssa, Koreassa, Japanissa ja Kiinassa.

Canatu – Shaping surfaces into experiences. www.canatu.com