Canatulle kultaa German Design Awards 2019 -kilpailussa

Suomalainen Canatu on voittanut kultaa German Design Awards 2019 -kilpailussa, Autoteollisuuden osat ja lisätarvikkeet -kategoriassa. Palkinto myönnettiin Canatun 3D-kosketuspintaiselle auton ohjaamolle (Cockpit) erinomaisesta tuote-designista ja merkittävästä suunnittelun laadusta.

Tuomariston lausunto: Futuristisen näköinen Canatun cockpit yhdistää edistyksellisen teknologian hyvin eleganttiin designiin, joka on toteutettu upeasti, alkaen cockpitin dynaamisista linjoista, jatkuen näyttöjen intuitiiviseen käyttökokemukseen. Lopputulos: loistavat, käsinkosketeltavat, ohjaimiin perustuvat toiminnot, palaute käyttäjälle, sensorit ja korkealuokkaiset materiaalit – design, joka on johdonmukainen viimeiseen yksityiskohtaan saakka, luoden kiehtovan käyttökokemuksen.

Palkinnon tarkoituksena on löytää, esitellä ja palkita ainutlaatuisia suunnittelutrendejä. ”Gold”-palkinto kunnioittaa merkittäviä kansainvälisiä saavutuksia designissa ja annetaan vain parhaista parhaimmalle. Kaikki voittajat on valittu kaksipäiväisessä tuomariston tapaamisessa. Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin yli 5400 hakemusta.

”Voitto tässä kansainvälisessä suunnittelukilpailussa on suuri kunnia Canatulle. Olemme luoneet yhdessä kumppaniemme kanssa älykkäitä, innovatiivisia ja korkealuokkaisia 3D-kosketuspintoja. Uskomme, että tulevaisuuden teknologioita, jotka yhdistävät suunnittelunvapauden ja intuitiivisen käyttökokemuksen, voidaan luoda jo nyt”, sanoo Canatun toimitusjohtaja Juha Kokkonen ilahtuneena.

Saksan muotoiluneuvosto (German Design Council) ylläpitää korkeita kriteereitä valitessaan voittajia. Perusteellisessa esikarsinnassa neuvoston asiantuntijat nimeävät jatkoon vain tuotteita ja viestinnän suunnitteluprojekteja, jotka erottautuvat suunnittelun laadullaan.

Palkinnot jaetaan palkintojuhlassa 8.2.2019 Frankfurtin Ambiente-messujen yhteydessä.

Canatu Cockpit

Canatu  mahdollistaa suunnittelunvapauden ja intuitiivisen käyttökokemuksen autojen sisätiloissa 3D-kosketuspinnoillan ja luo rajoittamattoman määrän mahdollisuuksia rakentaa älykkäitä pintoja tulevaisuuden autoissa. Se yhdistää toiminnallisuudet hienovaraisesti sisustukseen luoden virtaviivaisen ja miellyttävän käyttökokemuksen. Canatu yhdistää läpinäkyvät 3D-kosketussensorit näyttöihin, muoviin, lasiin, nahkaan tai tekstiiliin. Intuitiivinen ja käsinkosketeltava käyttöliittymä vähentää kuljettajan häiriötekijöitä ja edesauttaa turvallisuuden lisääntymistä ajamisen aikana.

German Design Awards

Vuodesta 2012 German Design Awards on ollut yksi mailman maineikkaimmista suunnittelukilpailuista. Palkittavien tuotteiden ja palveluiden tulee kattaa seuraavat näkökohdat:

ergonomia, toiminnallisuus, käytännöllisyys, yleinen konsepti, suunnittelun laatu, innovatiivisuuden aste, kestävyys, brändiarvo, markkinakypsyys, kestävyys, ekologinen laatu, tuotteen esteettisyys, tuotteen grafiikka ja semantiikka, turvallisuus, esteettömyys, symboliikka ja tunteisiin vetoava sisältö, tekninen laatu ja toiminnallisuus, valmistustekniikka ja laatu.

German Design Awardin tuomaristo koostuu teollisuuden ja suunnitteluteollisuuden asiantuntijoista sekä akateemisista ja tieteellisistä asiantuntijoista. Kaikki tuomariston jäsenet ovat oman alansa tunnustettuja asiantuntijoita. Lista tuomariston jäsenistä:

https://www.german-design-award.com/teilnehmen.html#jury-c472

Lisätietoja kilpailusta: https://www.german-design-award.com/en/

Canatun palkinto: https://www.german-design-award.com/en/the-winners/gallery/detail/25109-canatu-cockpit.html

Lisätietoja:

VP Marketing & Communications, Katja Mälkki, katja.malkki@canatu.com, +358 50 594 1776

CEO, Juha Kokkonen, juha.kokkonen@canatu.com

Kuvia: https://canatu.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/4651669/895950/en

Canatu cockpit: https://canatu.com/automotive/#cockpit  ja https://www.youtube.com/watch?v=wCOmaopuBxU

Automotive interiors: https://canatu.com/automotive-interiors/

Kilpailun järjestäjä: The German Design Council

German Design Awardin järjestää Saksan suunnitteluneuvosto (German Design Council, Rat für Formgebung), designin ja brändinhallinnan asiantuntijaorganisaatio. German Design Council perustettiin 1953 Saksan liittopäivien aloitteesta tehtävänään tukea kansainvälisen teollisuuden brändejä designing avulla. Se on yksi maailman johtavista suunnittelun viestinnän ja tietotaidon asiantuntijakeskuksista. Teollisuuden yhdistysten ja instituutioiden lisäksi neuvoston jäseniin kuuluu useita maineikkaiden yritysten omistajia ja brändijohtajia. https://www.german-design-council.de/en/about/