Canatulla vuoden teknologiajohtaja 2019

CTO of the Year 2019

Canatun Ilkka Varjos on pk-yritysten vuoden teknologiajohtaja (CTO of the Year 2019). Vuodesta 2010 lähtien myönnetty tunnustuspalkinto jaettiin 12.3. suuryritysten ja pk-yritysten kategorioissa.

Vuoden teknologiajohtaja -tunnustuspalkinto jaettiin jo yhdeksättä kertaa tunnustuksena teknologiajohtajalle, joka on työllään vaikuttanut yrityksensä teknologiakyvykkyyteen ja kasvumahdollisuuksiin, toimii inspiroivana johtajana sekä vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnallisissa verkostoissa.

”Ilkka on Canatun ensimmäisiä työntekijöitä. Hänen innovatiivisutensa ja vahva teknologinen tietotaitonsa, nuoresta iästä huolimatta, on ollut merkittävässä roolissa Canatun teknologian kehittämisessä. Huippuammattilaisista koostuva tuotekehitystiimimme on kehittänyt lopputuotteen lisäksi myös tuotantoprosessit ja -laitteet valmistusta varten,” kertoo Canatun toimitusjohtaja Juha Kokkonen. ”Ilkalla on vahvat suhteet sekä tutkimuslaitoksiin että materiaalitoimittajiin ja -jalostajiin. Tämän yhteistyön hedelmänä olemme pitkäjänteisesti pystyneet kehittämään nanohiilituotteita sekä kaupallistamaan tuotteet massavalmistukseen,” jatkaa Kokkonen.

Hiilinanonuput löydettiin Aalto-yliopiston Nanoteknologian laitoksella 2000-luvun alussa ja sen seuraksena perustettu Canatu on tuonut disruptiivisen teknologian markkinoille vuonna 2015, jolloin aloitettiin yrityksen hiilinanonupuista valmistettujen  3D-muovattavien kosketusanturien massatuotanto.  

”Olen kiitollinen tästä arvokkaasta tunnustuksesta teknologiajohtajana. Ilman tuotekehitystiimimme väsymätöntä uurastusta vuosien varrella, ei matka yliopistosta teollisuuteen olisi ollut mahdollinen, ” toteaa Ilkka Varjos mielissään.

Hiljattain Canatu julkaisi yhteistyösopimuksen maailman toiseksi suurimman autoteollisuuden alihankkijan, Denson, kanssa erityisesti uudentyyppisten lämmityselementtien kehittämisestä itseohjautuviin autoihin. Canatu on tehnyt debyyttinsä autoteollisuudessa, mutta yritys tähtää ilman muuta myös muille toimialoille: nanoteknologian sovellusalueet ovat rajattomat. Jotta nanoteknologiaa voidaan hyödyntää laajasti eri toimialoilla, tiedettä, tutkimusta ja tuotekehitystä yhdistävät ekosysteemit ovat avainasemassa.

”Pitkällä tähtäimellä tämän osaamisen ympärille voisi Suomeen muodostua eräänlainen Nanohiililaakso, jossa nanohiiltä käytetään platform-teknologiana eri toimialojen tarpeisiin”, Ilkka Varjos visioi.

Lisätietoja:

CTO, Ilkka Varjos: ilkka.varjos@canatu.com, +358 40 037 2785

VP, Marketing & Communications, Katja Mälkki: katja.malkki@canatu.com, +358 50 594 1776

Kuvia: https://canatu.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/5987267/756512/en

Videoita:
https://www.youtube.com/watch?v=JnqZlQg9Ass&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=emZXaeZWG40&t=1s

CTO-Forum
Palkinnon saajan valitsee Suomen teknologiavaikuttajista koostuva tuomaristo. Tuomariston puheenjohtajana toimii johtaja Jaakko Hirvola Teknologiateollisuus ry:stä. CTO-Forum on Suomen teknologiajohtajien yhteisö, joka kokoaa Suomen eri yritysten innovaatio- ja teknologiajohtajat verkostoitumaan, keskustelemaan ja jakamaan ideoita yli toimialarajojen. CTO-Forumin tavoitteena on kasvattaa yritysten ja teknologiajohtajien tekemän työn arvostusta ja tunnettuutta. CTO-Forumin järjestää ja tunnustuspalkinnon jakaa yhteistyössä Business Finland, Teknologiateollisuus ry ja Spinverse.

Vuoden teknologiajohtajan yrityksellä on innovatiivinen ja kansainvälisesti kilpailukykyinen tuoteportfolio, joka valtaa nopeasti markkinoita. Yritys on rakentanut vahvan teknologiayhteistyöverkoston ja sillä on koko yrityksen laajuinen vahva innovaatioprosessi.