Canatu yhteistyöhön Continentalin kanssa autoteollisuuden 3D-kosketuspinnoissa

Canatu on julkaissut tänään Automotive Interiors Expossa, Stuttgartissa, Saksassa, kehitysyhteistyön autoteollisuuden teknologiayhtiö Continentalin kanssa. Canatu ja Continental ovat työskennelleet autojen sisätiloihin tarkoitettujen täysin uudenlaisten, läpinäkyvien, 3D-kosketuspintojen parissa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt maailman ensimmäinen 3D-kosketuspinta, joka on näytön päällä. Canatun ohuet ja venyvät 3D-filmit ja -sensorit ovat mahdollistaneet nämä läpinäkyvät 3D-muodot.

Konseptinäyttöä  (CID, center information display) voi operoida ”sokkona”, sillä sormet löytävät helposti 3D-kosketuspinnat. Tämä saumaton 3D-kosketusnäyttö sai CES 2018 -kuluttajaelektroniikkamessuilla Best of Innovation Awards -kunniamaininnan tammikuussa Las Vegasissa. Se sai myös toukokuussa SID:in Display Component of the Year 2018 -palkkinnon, Los Angelesissa (Society for Information Display).

Tulevaisuuden HMI (Human-Machine-Interface) muuttaa täysin ajamisen ja matkustamisen kokemuksen. Autot ovat tulevaisuudessa yhteydessä toisiinsa ja ympäristöönsä ja autoissa on lisääntyvässä määrin näyttöjä, jotka mahdollistavat kosketus- ja äänikomennot.

“Meidän ei tule unohtaa turva-asioita käyttötoimintojen laajentuessa näyttöihin”, sanoo Juha Kokkonen, Canatun toimitusjohtaja. ”Käsinkosketeltavat, intuitiiviset 3D-käyttöliittymät, kuten näyttöön integroidut, virtuaaliset napit, liukusäätimet ja katkaisijat, vähentävät kuljettajan tarvetta keskittyä toimintoihin ajon aikana, sillä kuljettaja voi operoida niitä vaivatta samalla kun keskittyy ajamiseen. Samanaikaisesti sisätilat ovat tyylikkäitä ja toiminnallisia.”

Nämä toiminnallisuudet inspiroivat myös Continentalia luomaan 3D-kosketusnäyttökonseptin auton ohjaamoon. ”Canatun innovatiiviset materiaalit antoivat meille uudenlaisen vapauden ohjaamon suunnitteluun. 3D-pinnat, kuten syvennetyt liuku-urat löytää helposti tunnustelemalla, parantaen käyttökokemusta”, sanoo  Kai Hohmann, Product Manager Display Solutions, Continental Business Unit Instrumentation and Driver HMI.

”Olemme erittäin innostuneita autoteollisuuden käynnissä olevasta kehityksestä, sillä meillä on lähes rajattomat mahdollisuudet innovoida yhteistyökumppaniemme kanssa”, lisää Kokkonen.

Lehdistötilaisuus 5.6.2018 klo 13.00-13.30 Stuttgart Messe, Halli 7, osasto A7175

Paikalla lehdistötilaisuudessa:

Canatu CEO, Juha Kokkonen, juha.kokkonen@canatu.com, +358 40 543 0367

Continental, Andreas Brüninghaus, Andreas.Bruninghaus@continental-corporation.com, +49 6073 124341

Lisätietoja:

Canatu, Marketing Director, Katja Mälkki katja.malkki@canatu.com, +358 50 5941776

Continental, Sebastian Fillenberg, Sebastian.Fillenberg@continental-corporation.com, +49 6196 873709

Kuvia: https://canatu.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/3725054/382525/en

Videoita:

https://youtu.be/hNxmi9wlju4
https://www.youtube.com/watch?v=DNrjpbD9NYw

Lisätietoja Canatun ratkaisuista autojen sisätiloihin: https://canatu.com/automotive-interiors/

Canatu

Canatun tuotteet tuovat designin vapauden ja käyttökokemuksen uudelle tasolle. Canatu on 3D-muovattavien, joustavien, läpinäkyvien ja johtavien kalvojen ja kosketussensoreiden kehittäjä ja valmistaja. Kalvot ja sensorit mahdollistavat 3D multitouch-pintojen (usean sormen yhtäaikainen kosketus), 3D-ohjainten (esim. ikkunan säätö, lukitus), älykkäiden katkaisijoiden (valaistusratkaisut) valmistuksen ja integroinnin näyttöihin, muoviin, lasiin, nahkaan ja tekstiiliin. Canatu on yhteistyössä modulivalmistajien ja OEM:ien kanssa mm. auto- ja kuluttajalelektroniikkateollisuudessa. Canatun pääkonttori ja tehdas ovat Helsingissä, myyntipisteitä on Keski-Euroopassa, USA:ssa, Koreassa, Japanissa ja Kiinassa.

Canatu – Shaping surfaces into experiences. www.canatu.com

About Continental

Continental develops pioneering technologies and services for sustainable and connected mobility of people and their goods. Founded in 1871, the technology company offers safe, efficient, intelligent and affordable solutions for vehicles, machines, traffic and transportation. In 2017, Continental generated sales of €44 billion and currently employs more than 240,000 people in 61 countries.

Information management in and beyond the vehicle is at the very heart of the Interior division. The product portfolio for different types of vehicles includes: instrument clusters, multifunctional and head-up displays, control units, access control and tire-information systems, radios, infotainment systems, input devices, control panels, climate control units, software, cockpits as well as services and solutions for telematics and Intelligent Transportation Systems. The Interior division employs more than 46,000 people worldwide and generated sales of €9.3 billion in 2017.