Canatu keräsi 18 miljoonan euron rahoituksen kasvun vauhdittamiseksi

VANTAA Suomi, 1 Marraskuuta 2022 — Suomalainen hiilinanomateriaaliyritys Canatu ilmoittaa tänään päättävänsä 18 miljoonan euron rahoituskierroksen, jota johti yrityksen pitkäaikaiset sijoittajat 3M Ventures, the venture capital arm of 3M, Ascend ja eFruit International Inc. Uuden sijoituksen yritykseen tekivät Minth Group Ltd., Nordea ja Varma. Viimeisimmän rahoituskierroksen myötä Canatu on kerännyt yhteensä 74 miljoonaa euroa rahoitusta vuodesta 2008 alkaen.

 Lue englanninkielinen tiedote

Uuden rahoituksen käyttöä ohjaa Canatun visio, jonka tavoitteena on luoda kaikista edistyksekkäimpiä hiilinanoputkia toimialoja mullistaviin tuotteisiin. Canatu on yksi Skandinaavian nopeimmin kasvavista yrityksistä. Vuonna 2021 Canatun liikevaihto kasvoi yli 260% ja yrityksen kannattava kasvu jatkuu edelleen – vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla Canatun myynti kasvoi yli 80% ja yritys on tehnyt positiivista nettotulosta kaksi kvartaalia peräkkäin. Tämän johdosta uudet, edellämainitut rahoitusinstituutiot liittyvät nyt Canatun innostavaan matkaan mahdollistaa täysin uudenlaisia ratkaisuja nanohiilen avulla.

“Uusi rahoitus mahdollistaa Canatun kasvun vauhdittamisen puolijohde– ja autoteollisuuden toimialoilla sekä automatisoidun tuotannon laajentamisen Suomessa. Rahoituksen myötä pystymme myös kehittämään uusia, Canatu CNT:hen pohjaavia ratkaisuja uusille toimialoille. Nyt päättynyt rahoituskierros osoittaa nykyisten ja uusien sijoittajien luottamuksen Canatuun ja varmistaa yrityksen nopean kasvun jatkumisen. Olen äärimmäisen innoissani nanohiiliteknologian ja Canatun tulevaisuudesta.”

Juha Kokkonen, toimitusjohtaja, Canatu

Ari Ahola, hallituksen puheenjohtaja: “Pitkäaikaisena sijoittajana on ollut innostavaa ja palkitsevaa nähdä, kuinka Canatun korkealaatuinen ja kustomoitava CNT materiaali on osoittautunut ylivoimaiseksi ratkaisuksi uudenlaisissa elektroniikkalaitteissa ja itseohjautuvissa- / sähköautoissa. Yhtä palkitsevaa on nähdä kehitysputkessa vastaavanlaisia uusia, toimialoja mullistavia ratkaisuja täysin uusille toimialoille, kuten elektrokemiallisten biosensorien kehitys terveyssektorille. Luotan että rahoitus mahdollistaa Canatun nopean kasvun ja kehityksen sen valitsemilla markkinoilla.”

Canatu tulee käyttämään uuden rahoituksen kehittääkseen yrityksen patentoimaa hiilinano teknologiaa ja ratkaisuja. Yritys investoi lisää hiilinanoputkien tuotantoon, erityisesti kapasiteetin kasvattamiseen vastaamaan nopeasti kasvaneeseen kysyntään nykyisiltä ja uusilta asiakkailta auto- ja puolijohdeteollisuuden toimialoilta. Rahoitusta tullaan käyttämään myös uusien työntekijöiden rekrytoimiseen kasvun vauhdittamiseksi.

Juha Kokkonen, CEO, Canatu Oy

Yhteydenotot

Mari Makkonen Canatu VP Marketing and Communications
Mari Makkonen
VP, Marketing & Communications
mari.makkonen@canatu.com +358 504 422 343

Canatu lyhyesti
Canatu kehittää maailman edistyksekkäimpiä hiilinanoputkia toimialoja mullistaviin tuotteisiin. Canatun hiilinanoputki teknologia (Canatu CNT) on kehitetty uniikilla prosessilla, joka varmistaa korkean teknologian sovelluksissa vaadittavan monipuolisuuden ja luotettavuuden. Canatu tekee yhteistyötä edelläkävijäyritysten kanssa kehittäen täysin uudenlaisia ratkaisuja nano hiilestä. Yritys keskittyy auto- ja puolijohdeteollisuuteen ja sen tuotteita ovat kuljettajaa avustavien ADAS-järjestelmien optisten pintojen ohutkalvolämmittimet, 3D-kosketusanturit ja äärimmäisen ultravioletti litografian (EUV) nanohiilisuodattimet. Canatun pääkonttori on Suomessa ja sillä on myyntitoimistot Yhdysvalloissa, Japanissa ja Taiwanissa. www.canatu.com.